Savjeti

Europski tjedan mobilnosti

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti kroz čitav tjedan smo raznim aktivnostima razvijali svijest o važnostima kretanja te pravilnom načinu ophođenja prema prirodi i vlastitom zdravlju.

Savjeti

Savjeti za očuvanje mentalnog zdravlja

Obzirom na visoku razinu stresa koja traje već mjesecima, osobe u pomagačkim zanimanjima imaju povećane zahtjeve, aktivirane su i usmjerene na brigu i sigurnost korisnika i obitelji. U cilju održavanja kvalitete pruženih usluga i očuvanja mentalnog zdravlja pomagača, uputno je prihvatiti novi način življenja i rada te prilagoditi se na stresne situacije.

Savjeti

Posjeta ministrice prof.dr.sc. Vesne Bedeković Domu za odrasle osobe Lobor-grad i potpisivanje ugovora o financiranju projekta „MI u zajednici“

U petak, 05.06.2020. godine, Dom za odrasle osobe Lobor-grad posjetila je ministrica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prof.dr.sc. Vesna Bedeković sa suradnicima kako bi dala podršku projektu Doma: Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza - "MI u zajednici", čija svrha je provođenje procesa deinstitucionalizacije te razvoj mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici.

Savjeti

Križni put u domu Lobor - grad

Dana 3.03.2020. održan je križni put u našem Domu. Sudjelovao je veliki broj korisnika uz pratnju stručnog osoblja.

Savjeti

Maškare

U posjet našem Domu došla je maskirana povorka iz Lobora koja je obradovala korisnike. Povorci su se priključili korisnici i djelatnici Doma Lobor-grad, maskirani u grofoviju Keglević te Mickey-a i Minnie Maus.

Savjeti

Radionica - pečenje krafni

Bili smo vrijedni i marljivi. Uz malu pomoć djelatnika ispekli smo slasne krafne te se pritom počastili i zabavili.

Savjeti

Predstava: "Četri godišnja doba"

Bili smo vrijedni i marljivi. Uz malu pomoć djelatnika ispekli smo slasne krafne te se pritom počastili i zabavili.

Savjeti

Valentinovo ❤

Dan ljubavi - Valentinovo proveli smo družeći se uz glazbu i ples te čitanjem prigodne poezije s učenicima Medicinskog učilišta Srednje škole Bedekovčina. Pjevanjem i sviranjem ljubavnih pjesama razveselili smo naše korisnike te drage goste iz Udruge Sv. Ana Lobor. Sretno Valentinovo ❤

Savjeti

Svijećnica

Dana 05.02.2020. održan je blagoslov svijeća, grla i jabuka u našem Domu.

Savjeti

Noć muzeja 2020

Naši korisnici, u pratnji radnih terapeuta, uživali su u programu i druženju povodom manifestacije "Noć muzeja" u Svetištu Majke Božje Gorske u Loboru.

Savjeti

Posjeta predstavnika lokalne vlasti Domu Lobor-grad

Dana 15. siječnja 2020. godine, na Dan žalosti u Krapinsko-zagorskoj županiji, Dom za odrasle osobe Lobor-grad posjetili su Emil Gradečak, gradonačelnik grada Oroslavja i Josip Horvat, zamjenik načelnice Općine Lobor. Prilikom posjete obišli su korisnike koji su premješteni iz Obiteljskog doma „Zelena oaza“ na stacionarne odjele Doma Lobor-grad. Razgovarali su s njima o tragediji koja je sve potresla, zadovoljstvu trenutnim smještajem te planovima za budućnost. Pritom su im donijeli prigodne poklone, a korisnici su bili ugodno iznenađeni posjetom. Ravnateljica Doma Lobor-grad, Darinka Sviben, zahvalila je posjetiteljima na dolasku i iskazanoj brizi. U Lobor-grad je iz Doma u Andraševcu premješteno 11 korisnika, od kojih je dvoje naknadno zbrinuto od strane obitelji. Korisnicima je pružena sva potrebna njega i skrb te se polako uključuju u aktivnosti koje se odvijaju u Domu. Obitelji ih posjećuju kako bi se uvjerili da su njihovi bližnji dobro zbrinuti. Novi korisnici dobro su prihvaćeni od strane ostalih korisnika Doma Lobor-grad, dok se zaposlenici trude da im boravak u Lobor-gradu bude što ugodniji.

Savjeti

Novogodišnji koncert

Dana 2. siječnja 2020. godine Dom za odrasle osobe Lobor-grad posjetili su učenici koji po posebnom postupku stječu osnovnu glazbenu naobrazbu u Glazbenoj školi Varaždin s mentoricom profesoricom Josipom Hopek. Za sve korisnike i radnike pripremili su poseban novogodišnji program ispunjen zvukovima harmonike i klavira. Od učenika nastupali su Erika Mikleušević, Ela Hruškar, Ela Šabarić, Dora Curiš, Karlo Vragotuk, Mislav Ćuk i Anamarija Rihtarić.

Posjet Udruge žena iz Lobora

Zahvaljujemo članicama Udruge žena iz Lobora koje su nas posjetile te uveselile korisnike druženjem i slatkim poklončićima!

Savjeti

4. adventska nedjelja

Upalili smo i 4. adventsku svijeću koja se naziva i anđeoska svijeća te nam poručuje da jedni prema drugima budemo kao Anđeo: u razgovoru, susretima, podršci, uzajamnom pomaganju. Otvorimo i očistimo naše srce, Božić nam je pred vratima. 😇

Savjeti

Božićna priredba 2019.

Božić nam je sve bliže. Zajedno s učenicima Medicinskog učilišta iz Bedekovčine pripremili smo prigodan program kako bismo obilježili ovo Božićno vrijeme pjesmom, plesom, glumom, ugodnim druženjima te poklončićima od srca. Hvala učenicima i njihovim profesorima na ukusnim kolačima i radosnim čestitkama koje su pripremili za nas.