Odjel pojačane njege i pomoći i njege u kući

a) Odjel pojačane njege


U odjelu rade 34 njegovateljica i 2 frizera njegovatelja. Rad se odvija u jedinicama pojačane njege, stambenim jedinicama i u kućama za organizirano stanovanje.
Odjel pokriva 2 područja rada:


• usluge njege
• usluge čišćenja i održavanja prostora i opreme korisnika

Usluge njege se pružaju u timu s medicinskim osobljem prema standardima vezanim uz njegu I., koja se pruža korisnicima kojima je potreban poticaj i pomoć pri održavanju osobne higijene i u izvođenju dnevnih aktivnosti.
Usluge njege II. se pružaju korisnicima koji trebaju veći opseg neposredne pomoći, a odnosi se na one korisnike kojima je pri izvođenju životnih aktivnosti potrebna pomoć ili nadzor.
Usluge njege III. se pružaju korisnicima koji u cijelosti trebaju neposrednu ili stalnu osobnu pomoć, a odnosi se na korisnike koji su djelomično pokretni ili nepokretni, ili su zbog psihičkog ili fizičkog stanja djelomično ili u cijelosti ovisni o pomoći pri izvođenju životnih aktivnosti.

Načela rada odjela su:


• usmjerenost na korisnika
• uvažavanje korisnika
• cjelovito zbrinjavanje korisnika
Njegovateljice kroz partnerstvo s korisnicima nastoje ojačati njihovu samostalnost i očuvati njihov identitet i osobnost.

 

b) Pomoć u kući


Pomoć i njega u kući namijenjeni su osobama koje zbog tjelesnog ili mentalnog oštećenja ili trajnih promjena u zdravstvenom stanju ili starosti trebaju pomoć i njegu druge osobe. Namijenjena je i osobama koje imaju privremene promjene u zdravstvenom stanju ili osobama s privremenim tjelesnim oštećenjem.
Dom Lobor-grad se obvezuje pružati ugovorene usluge za korisnike upućene rješenjem Centra za socijalnu skrb, a koji imaju prebivalište na području Lobora, Zlatara, Zlatar-Bistrice, Konjščine, Mača, Mihovljana i Novog Golubovca na temelju Ugovora o pružanju socijalnih usluga između Doma za odrasle osobe Lobor- grad i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku od dana 16. srpnja 2014.
Korisnicima usluga mogu postati i osobe koje sklope direktan ugovor s Domom.
Cilj je zadovoljiti svakodnevne životne potrebe korisnika u vlastitom domu i poznatom okruženju u kojem se osjećaju sigurnima i zaštićenima.

 

Područje i sadržaj rada:


Pomoć u kući obuhvaća:


• organiziranje prehrane (nabava i dostava gotovih obroka u kuću, nabava živežnih namirnica, pomoć u pripremanju obroka i sl.)
• obavljanje kućanskih poslova (pospremanje stana, donošenje vode, ogrijeva i sl., organiziranje pranja i glačanja rublja, donošenje lijekova i ostalih potrepština)
• održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba – brijanje, šišanje i dr.)
• zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba

Cijene gore navedenih usluga formira Ministarstvo, te se nove cijene primjenjuju od 01.07.2017. god.

CJENIK

Kada biste bili u potrebi da sklopite ugovor s Domom radi potrebe za gore navedenim uslugama možete ispuniti zahtjev kojeg možete preuzeti ovdje.